Striptekenen

Privé Kunstschool

 

Ondernemingsnummer: 0644.322.302

 

 

België is een land met een rijke traditie in striptekenen. Hergé, Willy Vandersteen, Franquin, Jijé, Bob De Moor, E.P. Jacobs, Pom, Jef Nijs en zovele anderen.

Zij verblijdden talloze kinderen en volwassenen met de avonturen van hun helden in populaire tijdschriften als Robbedoes, Kuifje, Eppo etc.

 

 

Jammer genoeg zijn de meeste van deze stripbladen ondertussen ter ziele gegaan en wordt het medium strip tegenwoordig voornamelijk in albumvorm geconsumeerd. Initiatieven om betalende online striptijdschriften te lanceren kennen niet echt groot succes. Vele mensen hebben nog steeds liever gedrukte strips in hun handen. Toch heeft het internet ook zijn nut. Websites als Stripster bieden de beginnende striptekenaars onder ons mooie publicatiemogelijkheden.

 

Striptekenen is dan ook een mooie hobby. Je kan er ongelimiteerd je fantasie in kwijt. In tegenstelling tot bij film, waar de regisseur rekening moet houden met zijn beschikbaar budget, kent de striptekenaar geen beperkingen. Scènes die in een film stukken van mensen zouden kosten, tovert de striptekenaar uit zijn potlood en pen. Het kost hem niks. Behalve dan zijn potlood, pen en papier en heel waarschijnlijk ook wel (heel) wat moeite. 

 

Striptekenen is leuk om te doen. Je hoeft zelfs nog geen professional te zijn om anderen blij te maken met jouw werk. Want zeg nu zelf. Ieder zichzelf respecterende vereniging kan toch wel cartoons of een strip gebruiken in zijn clubblad? Of een strip maken over een collega, je nonkel die 50 wordt, een koppel dat trouwt... succes en eeuwige dank gegarandeerd. En dan zijn er nog de vele publicatiemogelijkheden op het internet waarbij je ook nog feed-back kan krijgen van de community leden.  

 

Kinderen (vanaf 9 jaar) en volwassenen die graag de boeiende en zeer veel voldoening schenkende hobby striptekenen willen leren, kunnen bij ons terecht. Ook als je al een paar stapjes hebt gezet op striptekengebied zal onze cursus zeker interessant zijn. Je moet natuurlijk wel over enig tekentalent beschikken, maar geen nood, tekenen is voor een groot stuk ook techniek en dat kan je leren. Zij het dan wel met heel veel te oefenen. 

 

Onderwerpen die tijdens onze cursus behandeld worden zijn onder andere basis anatomie, perspectieftekenen, basis scenario technieken, leren kleren en plooien tekenen, compositie, dynamiek en camera standpunten.

 

Bedoeling is dat we iedereen begeleiden volgens ervaring en mogelijkheden. Indien mogelijk, afhankelijk van het aantal deelnemers, splitsen we de groep op in kinderen en volwassenen.

 

De lessen vinden (uiteraard bij voldoende inschrijvingen) plaats te Oudenaarde op zaterdag vanaf 16 september.

 

Kostprijs: 350 Euro voor 13 lessen. Om de kwaliteit te waarborgen is het aantal leerlingen per groep beperkt.

 

Individuele lessen zijn ook mogelijk.

 

Bij interesse, gelieve een mail te sturen naar info@creatiefenco.be. U ontvangt dan verdere info mbt de cursus en inschrijving.